Мармуровы дэсерт

Куток гаспадынькi: гатуем мармуровы дэсерт

106
(абноўлена 12:41 18.07.2016)
Якія толькі варыяцыі рэцэпта і варыянты назвы гэтага найсмачнейшага рэцэпта не трапляліся мне – і "Зебра", і "Мармуровы", і нават "Паласацік"! Пячы яго можна і ў выглядзе пірага, і парцыённа – у выглядзе кексаў. Давайце сёння паспрабуем згатаваць яго разам.

Анастасiя Купрыянава, Sputnik

Такім чынам, нам спатрэбяцца:

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт
  • 100 г вяршковага маргарыну ці масла
  • 100 г горкага шакаладу
  • 1 шклянка мукі
  • 3 яйкi
  • 3 ст л цукру
  • 2 ст л какавы
  • па 1/2 ч л солі, соды
Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

Парада гаспадынькі: я дадаю у цеста масла, а не маргарын. Так выходзіць не нашмат даражэй, затое нашмат смачней. Шакалад трэба браць з максімальным утрыманнем какавы і без напаўняльнікаў — вельмі істотны момант!

Масла топім на маленькім агні і дадаём у яго дробна накрышаны шакалад, какаву, дробак солі і соду.

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

 

Парада гаспадынькі: калі вы ўліваеце соду ў кіпень ці яечны жаўток, яе можна перад гэтым не "тушыць".

Старанна змешваем, пакуль шакалад не распусціцца цалкам, і здымаем з агню, каб даць крыху астыць.

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

 

У тварог дадаём 1 яйка, 1 ст л мукі і 3 ст л цукру.

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

 

Старанна пераціраем масу, каб цукар распусціўся.

Мармуровы дэсерт
Мармуровы дэсерт

 

Парада гаспадынькі: калі тварог занадта сухі, можна дадаць у яго сталовую лыжку смятаны.

Вернемся да шакаладнай часткі нашага рэцэпта. Калі маса крыху астыне, дадамо ў яе 2 яйкі і паступова ўсыплем астатнюю муку.

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

 

Старанна вымешваем, пакуль цеста не ператворыцца ў камяк і не пачне адставаць ад сценак посуду.

Прыйшла пара ўключыць духоўку, каб яна паспела нагрэцца: выпякаць мы будзем на 180-200 градусах.

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

 

Пачынаем выкладаць цеста ў формачкі, прытым робім гэта маленькімі порцыямі ці пластамі.

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

Потым бяром зубачыстку (калыпок) ці які заўгодна доўгі і востры прадмет — абы зручна клаўся ў руку — і пачынаем ствараць дзівосы.

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

 

Хаатычна водзім калыпком, змешваючы цеста — не да аднастайнага стану, а так, каб яно стала "мармуровым".

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

Адпраўляем нашы кексы ў духоўку прыкладна на паўгадзіны, пакуль не падрумяняцца, а пакуль яны рыхтуюцца, можна прыбраць на кухні ці ў чаканні змалоць каву.

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

Смачна есцi!

Мармуровы дэсерт
© Sputnik / Анастасія Купрыянава
Мармуровы дэсерт

 

106
Тэги:
Куток гаспадынькі, Выпечка, Рэцэпты
Каментары