Смачна есці, мякка сесці: беларускія народныя прысмакі ў фотаздымках

3915
(абноўлена 18:37 18.09.2018)
  • Дажынкі ў Хажова
  • Дажынкі ў Хажова
  • Дажынкі ў Хажова
  • Дажынкі ў Хажова
  • Дажынкі ў Хажова
  • Дажынкі ў Хажова
  • Дажынкі ў Хажова
  • Жураўлі і журавіны 2018
  • Жураўлі і журавіны 2018
  • Жураўлі і журавіны 2018
  • Жураўлі і журавіны 2018
  • Жураўлі і журавіны 2018
  • Жураўлі і журавіны 2018
  • Жураўлі і журавіны 2018
  • Жураўлі і журавіны 2018
  • Жураўлі і журавіны 2018
  • Жураўлі і журавіны 2018
  • Жураўлі і журавіны 2018
Глядзіце фотастужку Sputnik і рыхтуйцеся глытаць слінкі, а тым, хто на дыеце, лепш адыйсці ад экранаў.

Добрыя гаспадары і гаспадынькі ўжо сабралі ўраджай, а многія нават заканчваюць рабіць хатнія нарыхтоўкі на зіму. Самы час крыху адпачыць і пахваліцца багатымі вынікамі.

Усе восеньскія святы беларусы адзначаюць смачна і весела – ладзяць кірмашы і гулянні, танчаць, спяваюць і накрываюць багатыя сталы. Такім чынам людзі дзякуюць Богу за добры ўраджай і просяць захаваць дабрабыт і сямейны лад.

Фатограф Альфрэд Мікус пабываў адразу на двух беларускіх святах – Дажынках у вёсцы Хажова на Маладзечаншчыне і Журавінавым фэсце ў Міёрскім раёне – і прывёз адтуль свае каларытныя фотаўражанні. Калі пастарацца, можна нават адчуць пахі вэнджаніны, свежых баравічкоў і мёду са святочных сталоў. 

Глядзіце ў фотастужцы Sputnik, як выглядае сапраўдная беларуская смаката.

Чытайце таксама: 

3915
  • Дажынкі ў Хажова
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Верасень - самы час пахваліцца добрым ураджаем.

  • Дажынкі ў Хажова
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Тым, хто на дыеце, лепш адыйсці ад экранаў.

  • Дажынкі ў Хажова
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Беларускія стравы не толькі вельмі смачныя, але і вельмі прыгожыя.

  • Дажынкі ў Хажова
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Арыгінальныя скульптурныя кампазіцыі нікога не пакінуць абыякавым.

  • Дажынкі ў Хажова
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Фантазія гаспадыняк не мае межаў.

  • Дажынкі ў Хажова
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    І хаця Аляксандр Лукашэнка вучыў не есці мяса з бульбай, беларусы пакуль не адмаўляюцца ні ад першага, ні ад другога.

  • Дажынкі ў Хажова
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Ужываць садавіну і агародніну можна не толькі ў ежу. Кожную восень на Беларусі літаральна "ажываюць" сотні кавуноў.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Ёсць на беларускім застоллі месца і традыцыйным напоям - алкагольным і не вельмі.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Беларускія кухары падыходзяць творча да сваёй справы.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Верасень - журавінавая пара, таму шмат страў гатуюць з выкарыстаннем гэтай ягады.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Марынаванымі агуркамі і грыбочкамі звычайна ласуюцца ўзімку, але для свята ўраджаю можна зрабіць выключэнне.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Яблыкі з журавінамі і мёдам - шыкоўны беларускі дэсерт.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Журавіны - чырвонае золата беларускіх балот.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Хлеб - усяму галава, і аспрэчваць гэтае меркаванне ніхто не збіраецца.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Каўбасны кошык з журавінамі - арыгінальная прыдумка беларускіх гаспадынь.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Калі пастарацца, можна адчуць пахі вэнджанінкі, свежых грыбоў і мёду.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Усе восеньскія святы беларусы адзначаюць смачна і весела.

  • Жураўлі і журавіны 2018
    © Sputnik Альфрэд Мікус

    Такім чынам людзі дзякуюць Богу за добры ўраджай і просяць захаваць дабрабыт і сямейны лад.

Тэги:
беларуская кухня, Святы
По теме
Прыродная сталоўка: гатуем з таго, што пад нагамі
Бульба з кіслым малаком і бланманжэ: якім было меню Якуба Коласа
Гасцей пільнаваў сабака: як праходзілі застоллі ў Янкі Купалы
Віно і смажаныя кураняты: што яшчэ гатавалі нашы продкі з агрэсту
Маліны для малімоніка: гатуем смачныя і карысныя стравы з салодкай ягады