Як на Беларусі нарыхтоўваюць бярозавы квас - фота

196
(абноўлена 21:41 12.04.2017)
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
Бярозавы квас нарыхтоўвалі яшчэ нашы продкі. Гэты ўнікальны прадукт і зараз карыстаецца папулярнасцю ў беларусаў, любяць яго не только за смак, але і за ўнікальныя ўласцівасці.

Карэспандэнт Sputnik Сяргей Ляскець адправіўся ў сядзібу ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна, каб паглядзець, як на Беларусі збіраюць бярозавы сок. Тут яго нарыхтоўваюць на цэлы год і захоўваюць у склепе.

Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.

Нашы продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Цяпер дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.

Бярозавы сок і квас асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.

Чытайце таксама:

196
  • Бярозавы сок
    © Sputnik / Сергей Лескеть /

    Бярозавы сок – вельмі папулярны ў беларусаў напой.

  • Бярозавы сок
    © Sputnik / Сергей Лескеть /

    Яго пачынаюць нарыхтоўваць у сакавіку-красавіку.

  • Бярозавы сок
    © Sputnik / Сергей Лескеть /

    Сёлета вясна ранняя, і сок "пайшоў" рана.

  • Бярозавы сок
    © Sputnik / Сергей Лескеть /

    Нарыхтоўка бярозавага соку ў сядзібе ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна.

  • Бярозавы сок
    © Sputnik / Сергей Лескеть /

    Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.

  • Бярозавы сок
    © Sputnik / Сергей Лескеть /

    За суткі з вялікай бярозы набягае да 100 літраў.

  • Бярозавы сок
    © Sputnik / Сергей Лескеть /

    Бярозавы сок нарыхтоўвалі нашыя продкі. Па сваіх уласцівасцях – гэта унікальны прадукт.

  • Бярозавы сок
    © Sputnik / Сергей Лескеть /

    Бярозавы сок асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.

  • Бярозавы сок
    © Sputnik / Сергей Лескеть /

    Нашыя продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Сёння дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.

  • Бярозавы сок
    © Sputnik / Сергей Лескеть /

    У сядзібах нарыхтоўваюць бярозавы квас на цэлы год і захоўваюць усё ў склепе.

Тэги:
Бярозавы сок, Сельская гаспадарка, Валожынскі раён, Мінская вобласць, Беларусь

Фота