Нарэшце дачакаліся: свята роднай ежы прайшло ў Мінску

347
(абноўлена 15:33 25.05.2019)
  • Першае свята роднай ежы прайшло ў Мінску ў мінулым годзе. Мінчане ўпадабалі мерапрыемства і цяпер збіраюцца ў панадворку Нацыянальнага гістарычнага музея задоўга да пачатку.
  • Беларускія фермеры з розных куткоў краіны традыцыйна прывезлі самаробныя прадукты.
  • Усе прысмакі можна не толькі набыць, але і пакаштаваць.
  • Адсюль ніхто не пойдзе галодным.
  • На гэты раз у меню акрамя смаўжоў па-бургундску, варэння з перца чылі, цукерак, пернікаў і мёду было шмат хлеба і сыру.
  • Складваецца адчуванне, што сярод беларускіх народных кухараў 80% – пекары і сыравары.
  • Уся прадукцыя - экалагічна чыстая, як і патрабуе рух slow food.
  • Акрамя традыцыйных беларускіх прысмакаў ёсць і дэлікатэсы, напрыклад, варэнне с перцу чылі і розныя вегетарыянскія прысмакі.
  • Асартымент такі вялікі, што галава ідзе кругам.
  • Сярод добрых традыцый Усё Сваё  – танцы і спевы.
  • Забаўляюць гасцей удзельнікі народнага гурта Варгін.
  • Яшчэ адзін традыцыйны пункт праграмы свята - жывы куточак.
  • У гэтым годзе тут было казляня і кураняты.
  • Арганізатары хацелі прывезці вожыка, але ён уначы ўцёк.
Фермеры прыехалі з розных куткоў Беларусі, каб пачаставаць сталічных жыхароў самаробнымі прысмакамі.

Упершыню свята роднай ежы "Усё Сваё " прайшло ў панадворку Нацыянальнага гістарычнага музея ў мінулым годзе. Мінчане ўпадабалі смачнае мерапрыемства і, мяркуючы па колькасці наведвальнікаў, чакалі новага сезону з нецярпеннем.

Беларускія фермеры традыцыйна прывезлі пакаштаваць самаробныя прадукты. На гэты раз у меню акрамя смаўжоў па-бургундску, варэння з перца чылі, цукерак, пернікаў і мёду было шмат хлеба і сыру. Складваецца адчуванне, што сярод беларускіх народных кухараў 80% – пекары і сыравары.

Сярод добрых традыцый "Усё Сваё " – танцы, спевы і жывы куточак, дзе ў гэтым годзе было казляня і кураняты. Арганізатары хацелі прывезі вожыка, але ён уначы ўцёк.

Як прайшло самае смачнае беларускае свята, глядзіце ў фотастужцы Sputnik.

Глядзіце таксама:

347
  • Першае свята роднай ежы прайшло ў Мінску ў мінулым годзе. Мінчане ўпадабалі мерапрыемства і цяпер збіраюцца ў панадворку Нацыянальнага гістарычнага музея задоўга да пачатку.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Першае свята роднай ежы прайшло ў Мінску ў мінулым годзе. Мінчане ўпадабалі мерапрыемства і цяпер збіраюцца ў панадворку Нацыянальнага гістарычнага музея задоўга да пачатку.

  • Беларускія фермеры з розных куткоў краіны традыцыйна прывезлі самаробныя прадукты.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Беларускія фермеры з розных куткоў краіны традыцыйна прывезлі самаробныя прадукты.

  • Усе прысмакі можна не толькі набыць, але і пакаштаваць.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Усе прысмакі можна не толькі набыць, але і пакаштаваць.

  • Адсюль ніхто не пойдзе галодным.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Адсюль ніхто не пойдзе галодным.

  • На гэты раз у меню акрамя смаўжоў па-бургундску, варэння з перца чылі, цукерак, пернікаў і мёду было шмат хлеба і сыру.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    На гэты раз у меню акрамя смаўжоў па-бургундску, варэння з перца чылі, цукерак, пернікаў і мёду было шмат хлеба і сыру.

  • Складваецца адчуванне, што сярод беларускіх народных кухараў 80% – пекары і сыравары.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Складваецца адчуванне, што сярод беларускіх народных кухараў 80% – пекары і сыравары.

  • Уся прадукцыя - экалагічна чыстая, як і патрабуе рух slow food.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Уся прадукцыя - экалагічна чыстая, як і патрабуе рух slow food.

  • Акрамя традыцыйных беларускіх прысмакаў ёсць і дэлікатэсы, напрыклад, варэнне с перцу чылі і розныя вегетарыянскія прысмакі.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Акрамя традыцыйных беларускіх прысмакаў ёсць і дэлікатэсы, напрыклад, варэнне с перцу чылі і розныя вегетарыянскія прысмакі.

  • Асартымент такі вялікі, што галава ідзе кругам.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Асартымент такі вялікі, што галава ідзе кругам.

  • Сярод добрых традыцый Усё Сваё  – танцы і спевы.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Сярод добрых традыцый "Усё Сваё " – танцы і спевы.

  • Забаўляюць гасцей удзельнікі народнага гурта Варгін.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Забаўляюць гасцей удзельнікі народнага гурта "Варгін".

  • Яшчэ адзін традыцыйны пункт праграмы свята - жывы куточак.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Яшчэ адзін традыцыйны пункт праграмы свята - жывы куточак.

  • У гэтым годзе тут было казляня і кураняты.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    У гэтым годзе тут было казляня і кураняты.

  • Арганізатары хацелі прывезці вожыка, але ён уначы ўцёк.
    © Sputnik Алеся Шаршнёва

    Арганізатары хацелі прывезці вожыка, але ён уначы ўцёк.

Тэги:
Нацыянальны гістарычны музей Рэспублікі Беларусь, Мінск, беларуская кухня