Кулінар Наталля Міралюб (Украіна)

Міралюб: як калядныя варэнікі могуць прадказваць будучыню

20
(абноўлена 15:02 08.01.2018)
Напярэдадні праваслаўнага Раства Хрыстова грамадскі дзеяч і кулінар Наталля Міралюб падзялілася з вядучым радыё Sputnik Беларусь Вячаславам Шарапавым фірмовым украінскім рэцэптам калядных варэнікаў, якія дапамагаюць зазірнуць у будучыню.

Калядныя варэнікі для Украіны — гэта не толькі страва, але і арыгінальны спосаб даведацца, што чакае людзей у новым годзе, распавяла на радыё Sputnik Беларусь грамадскі дзеяч і кулінар Наталля Міралюб.

"Асабліва варожаць, што чакае маладых дзяўчат, які суджаны ім патрапіцца. Гэта значыць варэнікі — гэта такая страва, якая можа не толькі накарміць чалавека, але і прадказаць будучыню", — сказала кулінар.

Ёсць некалькі важных умоў — правільныя калядныя варэнікі трэба рыхтаваць у адпаведнасці з традыцыямі і па правільным рэцэпце, і абавязкова ставіць на стол у правільнай кампаніі блізкіх і родных людзей.

"У кожнай гаспадыні такі старадаўні рэцэпт свой. Але мне падабаецца той, па якім мае прабабулі рабілі варэнікі на Каляды. Ім і цяпер карыстаюцца нашы вінніцкія бабулі", — адзначыла Міралюб.

Калядныя варэнікі ва Украіне рыхтуюць па спецыяльнай тэхналогіі. Напрыклад, для падрыхтоўкі варэнікаў патрэбен спецыяльны венчык з курыных або гусіных пёраў.

"І яшчэ калі іх рыхтуюць, бяруць толькі халодную ваду, ні ў якім разе не цёплую. Так больш трымаецца вільготнасць. Цеста, якое атрымліваецца, не будзе доўга высыхаць. І варэнікі будуць добра ляпіцца", — распавяла Міралюб.

Фірмовы рэцэпт украінскіх калядных варэнікаў ад Наталлі Міралюб і спосабы варажбы можна даведацца ў аўдыёзапісы радыё Sputnik Беларусь.

20
Тэги:
Рождество, Украіна, Беларусь
По теме
"Каляды" у Дудутках: танцы і забавы ад душы
Алег Хаменка: Каляды – самае светлае беларускае свята
Каляднае пасланне Мітрапаліта Паўла: працуйце над ачышчэннем душы
Каментары