Автор и ведущий проекта Еда живая и мёртвая на НТВ Сергей Малоземов

Малазёмаў: што страшнейшае ў ежы - соль, цукар або глутамат натрыю?

14
(абноўлена 16:40 05.02.2018)
Аўтар і вядучы праекта "Ежа жывая і мёртвая" на НТБ Сяргей Малазёмаў працягвае дзяліцца сакрэтамі здаровага харчавання - чым асабліва небяспечныя для арганізма звыклыя нам соль і цукар, а таксама Е-дадаткі і разнастайныя ўзмацняльнікі густу.

Самыя небяспечныя дадаткі ў харчовых прадуктах — гэта соль і цукар, якія забіваюць нас мільёнамі, распавёў аўтар і вядучы праекта "Ежа жывая і мёртвая" на НТБ Сяргей Малазёмаў у гутарцы на радыё Sputnik.

У той жа час дабаўкі, якіх прынята баяцца, таму што яны пачынаюцца з літары Е, — усё гэта рэчывы дбайным чынам правераныя, пратэставаныя і на пацуках, і на людзях. Шмат у якіх такіх дабавак рэпутацыя складалася доўгімі дзесяцігоддзямі, сцвярджае эксперт.

"Людзі часта баяцца глутамата натрыю — узмацняльніка густу. Усё гэта няпраўда. Глутамат натрыю — старанна пратэставанае рэчыва, у В'етнаме яго лыжкамі дадаюць у ежу, і нічога. Адзіная праблема ў тым, што ён пастаўляе ў арганізм шмат натрыю, таго ж, які пастаўляе павараная соль. А ад яго, адпаведна, павышаецца ціск і ўзнікаюць праблемы тыпу інсульту. Проста трэба памяншаць яго колькасць у рацыёне, але ў тых дозах, у якіх ён змяшчаецца ў растваральнай локшыне, гэта бяспечна", — кажа Малазёмаў.

Значна больш небяспечныя для здароўя чалавека салёныя агуркі, якія большая частка насельніцтва спажывае кілаграмамі. Усё таму, што ў іх занадта шмат солі. Эксперт раіць рэзаць іх дробнымі кавалачкамі і атрымліваць асалоду толькі ў абмежаваных дозах.

Больш падрабязна пра пяць прынцыпаў здаровага харчавання ад аўтара і вядучага праекта "Ежа жывая і мёртвая" на НТБ Сяргея Малазёмова слухайце на радыё Sputnik Беларусь.

14
Тэги:
Ежа і напоі, Прадукты харчавання, Радыё Sputnik Беларусь
Каментары